Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Τη Λήμνο επισκέφθηκε το τριήμερο 14-16 Απριλίου ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Σηφουνάκης.
Κατά την παραμονή του συναντήθηκε με φορείς του νησιού  μεταξύ των οποίων τον Έπαρχο Λήμνου και τους Δήμαρχους  Μύρινας, Μούδρου και Ν. Κούταλης.
Το Σάββατο το απόγευμα μετέβη στην κοινότητα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος, τους κατοίκους  και την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το θέμα του ραντάρ.
Ο κ. Σηφουνάκης αφού άκουσε τα προβλήματα που του τέθηκαν από τους φορείς δήλωσε ότι «η Λήμνος ευτύχησε μετά από εντατική εργασία και άοκνες προσπάθειες ετών να διαθέτει σήμερα μια μοναδική Δημόσια υποδομή την οποία απολαμβάνει ο Λημνιακός Λαός όπως: το ολοκληρωμένο οδικό δίκτυο,  το νέο νοσοκομείο, το νέο αεροσταθμό του αεροδρομίου, το νέο αθλητικό στάδιο, το ανακαινισμένο κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ και σύντομα θα ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο  της προστασίας του λιμανιού της Μύρινας (προσήνεμος μόλος)».
Στο μεγάλο θέμα της ίδρυσης της Πανεπιστημιακής Σχολής εξέφρασε την λύπη του γιατί χάθηκαν τρία χρόνια.  Η προεκλογική ενεργοποίηση της σημερινής κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα δεν την απαλλάσσει από τις τεράστιες ευθύνες της.
Σημείωσε ότι για να καταστεί δυνατή η λειτουργία της Σχολής απαιτείται πολύ δουλειά στην ολοκλήρωση της κτιριακής υποδομής, στις διαδικασίες  πρόσληψης του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού κ.α.
Την Δευτέρα σε συνέντευξη του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκε στην επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση της Ε.Ε. και έκανε εκτενή αναφορά στη Δημόσια Ακρόαση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες  στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία του για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση, με την ανεξέλεγκτη ακρίβεια στην αγορά που έχει τεράστιες επιπτώσεις στη ζωή του λαού μας και ειδικά στην Λήμνο που το κόστος ζωής με τις χείριστες συγκοινωνιακές συνθήκες γίνεται αβάσταχτο.
Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι ακόμα αναμένουν την δικαίωση τους στις δικαιούμενες επιδοτήσεις των προϊόντων τους, ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε τέτοια καθυστέρηση στην καταβολή τους.
Τέλος, αναφέρθηκε στο τεράστιο σκάνδαλο των ομολόγων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το 1989 και το 2004 η παράταξη της Ν.Δ. με σημαία της την ηθική κέρδισε τις εκλογές. Στις προσεχείς εκλογές - όποτε και αν γίνουν – θα είναι υπόλογη για την συμπεριφορά της στην αφαίμαξη  των ασφαλιστικών ταμείων των Ελλήνων πολιτών».